©The Natural Step Israel 2015                                                                    (כל הזכויות שמורות לצעד הטבעי ישראל (חל"צ                                                                                                                                     

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Icon made by Freepik from www.flaticon.com

!מתכון לפירות יבשים

.'בוחרים פירות כמו תותים, פירות יער, דובדבנים, בננות, קוקוס, וכו

.כמעט כל פרי ניתן לייבש בתנור, והתהליך הוא בדרך כלל דומה מאוד

!אם תבחרו את הפירות המיוחדים בשוק/ תשתמשו בכאלה שהשחירו בבית

!אפילו יותר טוב

:הוראת הכנה

לשטוף את הפירות במים קרים

להסיר את כל הפגמים מהפרי, כולל גרעין ועלים

לחלק את הפירות הרכים כמו התאנים, המנגו, האננס והתותים  לרבעים

בננות ומנגו יש לקלף ולחתוך ל 7-8 חתיכות קטנות

את הפירות הקשים יותר, כמו אגסים ותפוחים, אפשר לפרוס לפרוסות דקות

ורחבות בעזרת מנדולינה או סכין חדה

חשוב שעל כל רשת יהיו הפירות פרוסים באופן שווה, כך שיתייבשו באופן אחיד

בכדי לשמור על הפירות ולמזער שינוי צבע, יש להשרות במיץ לימון ומים כ 10 דקות

לאחר ההשרייה סננו וייבשו בעזרת מגבת או נייר סופג

הניחו את הפירות החתוכים כשהצד עם הקליפה כלפי מטה

הניחו את הרשת או את מספר הרשתות במרכז התנור ומתחת  תבנית מרופדת בנייר אפיה כדי לאסוף נוזלים אשר עשויים לטפטף – במהלך הייבוש הם יתאדו

הקפידו לא לצופף את הרשתות

חשוב לשמור על טמפרטורה של בין  135-160 מעלות, לא גבוה מזה, אחרת תבשלו את הפירות במקום לייבש. אפשר לשנות את הטמפרטורה בכדי לשנות את המרקם או להאיץ את תהליך הייבוש. ככל שהטמפרטורה תהיה גבוהה יותר כך הפרי ייצא לח יותר ולכן עדיף לשמור על טמפרטורה נמוכה יותר כדי לשמור על מרקם צמיגי יותר

מניחים את הפירות בתנור והופכים כל שעתיים לערך

 

?כמה זמן צריך כל פרי

שזיפים זקוקים ל 6 שעות

אגסים ואפרסקים זקוקים ל 6 שעות

בננות זקוקות ל 6 שעות

תפוחים זקוקים ל 6 שעות

ענבים זקוקים ל 8-10 שעות

דובדבנים ופירות יער זקוקים למינימום 12 שעות

תותים ומשמשים זקוקים ל 12 שעות

 

כאשר הפירות מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו במיכלי זכוכית או פלסטיק

השאירו את המכל פתוח במשך 4-5 ימים, כך שכל לחות שנותרה מתהליך הייבוש תוכל להתאדות

נערו את המכל כל יום או ימים כדי להזיז את הפירות ולתת להם לנשום

.אטמו המכל לאחר 5 ימים

 

עכשיו תוכלו להנות מפרות יבשים עד העונה הבאה, אפילו כ -10 חודשים

 

!לעוד מתכונים - כנסו לאתר המעבדה להפחתת בזבוז מזון