מסה


מסה היא כמות קבועה של חומר בגוף כלשהו.

היא הגודל הבסיסי אשר ממנו נגזרות כל שאר הצורות.


אירועי מסה נועדו ליצור חוויה מעוררת חשיבה

במפגש שבין קיימות, קולינריה ואומנות

מסה 2020 - EAT THE FUTURE מזון העתיד

תבשיל קליפות פול
באדיבות מסעדת קלארו והשפים רן שמואלי וטל זיידא

מצרכים: (ל-2 ליטר תבשיל):

1/4 ליטר שמן זית

4 ליטר קליפות פול ירוק טרי

(לשים לב שמורידים את הסיב שמחזיק את התרמיל הסגור – אם הפול צעיר, הסיב אמור לרדת במשיכה קלה עם היד ואם לא ניתן להעזר בסכין קטנה )

1 בצל גדול קצוץ גס

5 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים גס

10 שיני שום גדולות

רבע לימון פרוס

1 פלפל ירוק חריף בינוני פרוס לטבעות

1 ענף קטן של תימין

2 עלי מרווה

10 עלי אורגנו

זרעי כוסברה קלויים וכתושים

כוס יין לבן

2 כוסות ציר ירקות או מים

מיץ לימון להגשה

אופן הכנה:

מניחים בסיר רחב שלא חומם מראש שום, לימון, תימין, מרווה, אורגנו וזרעי כוסברה ומכסים בשמן הזית.

מניחים את הסיר על אש קטנה ומתבלים בחצי כפית מלח ים אטלנטי ורבע כפית פלפל שחור גרוס.

כשהשמן מתחיל לבעבע ומתחיל לעלות ריח של שום מוסיפים את הבצל והסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן על אש קטנה עוד 3 דקות.

מגבירים לאש בינונית ומוסיפים את קליפות הפול והיין הלבן, ממשיכים לבשל עד שכל היין מתאדה.

מוסיפים ציר ירקות או מים מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהפול רך לחלוטין.

מורידים את המכסה ומאדים את כל הנוזלים.

טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

לפני ההגשה להוסיף מיץ לימון טרי.

התבשיל צריך להיות עטוף כולו בשמן הזית ובהגשה צריך להיזהר לא להגיש הרבה שמן בצלחת.