


טור דיעה של ד״ר מיכל ביטרמן ב״הארץ״ על למה חיזוק מערכת המזון המקומית הוא צו השעה.
https://www.haaretz.co.il/opinions/1.10746698
לרגל יום כדור הארץ יצאנו לבדוק מה חושב הציבור בישראל - האם הוא מכיר את מושג הקיימות, ואם כן - מה לדעתו כלול במושג. האם יש לדעתו ערך במוצרים עם ערך סביבתי - חברתי והאם יחפש את אותם המוצרים או אף מוכן לשלם על ערך זה. מצאנו שדווקא בציבור הדעות והנכונות מעודדת הרבה יותר מאשר העשייה דה פקטו בממשלה. כל הפרטים בכתבה מהבוקר במעריב, בפרינט ובדיגיטל.


מיוחד לשבוע צמצום בזבוז המזון: נתונים חושפים עלייה של מאות מיליוני דולרים בסכומים שמושקעים בחברות שפועלות לצמצום בזבוז מזון. האם השמירה על האוכל שלנו מעולם לא הייתה משתלמת יותר?
https://www.mako.co.il/finances-magazine/Article-7fb0f083de37f71027.htm
ד"ר מיכל ביטרמן ושגרירת שופרסל גרין, ריטה גולדשטיין בפינה מיוחדת לשבוע הצמבו"ז על פירות וירקות מכוערים
ד"ר מיכל ביטרמן והשף בני בן ישראל בפינה מיוחדת לשבוע הצמבו"ז על פירות וירקות מכוערים ומתכונים טעימים שאפשר להכין מהם
ליאת ארבל עם טיפים לצמצום בזבוז מזון בבית, בדגש על טיפים לאחסון של פירות וירקות.
ד״ר מיכל ביטרמן בראיון מיוחד עם רונן פולק בצבע הכסף, כאן רשת ב
ד״ר מיכל ביטרמן בראיון מיוחד עם טלי ליפקין שחק ב-גל"צ 24 היום שהיה.
מוזמנים אתם להאזין, ללמוד על בזבוז מזון בהקשר של המצב העולמי.
Within the framework of National Food Waste Week, Dr. Michal Bitterman interviewed with Kan English News. Listen here to learn more about food waste.
For the full episode: https://www.kan.org.il/Radio/item.aspx?pid=242125
ֿ
במסגרת שבוע צמבו״ז ליאת ארבל, ראש תחום קיימות עירונית, התארחה בתוכניתה של זוהר לידר ברדיו קול הגליל העליון. הפרק כולו הוקדש לשבוע הלאומי לצמבו״ז 2022. ליאת סיפרה על הקשר בין בזבוז מזון ומשבר האקלים, תמחור דינמי, ותוכנית השפעה מקומית

במסגרת שבוע צמבו״ז, מיכל ביטרמן מסבירה איך כולנו יכולים לחסוך 25% מסל הקניות השבועי שלנו. הסיבה היא פשוטה - אנו זורקים בממוצע רבע מהמזון שאנו קונים. אבל לא מדובר רק בחסכון של אלפי שקלים
בשנה, אלא גם בשמירה על כדור הארץ
לטור של מיכל - https://www.ynet.co.il/environment-science/article/bkerb11g11c

לרגל שבוע צמצום בזבוז מזון ערכנו מחקר שמצא כי רוב משקי הבית משליכים כ-25% מהמזון לפח, כאשר 60%
מהמזון הנזרק הוא ירקות ו-30% מוצרי חלב
https://www.mako.co.il/green-life/new_habits/Article-784ae46298e5f71026.htm
2021
למה מיכל לא מביאה לארוחה רבע פאי? (בשבדיה מותר)
מה היא עשתה כיו”ר המועצה
לבניה ירוקה במשך עשור?
כיצד קיימות יכולה להיות כלי ליישוב סכסוכים?
כמה מזון אנחנו מבזבזים בלי לדעת בכלל ואיך אפשר לעשות שינוי?
כל אלה ועוד סיפורים מרתקים –
בפרק 16 בפודקאסט “סיפור ירוק”

בוועידת המזון של האו״ם שנערכה לאחרונה,
הציגה ממשלת ישראל את תוכניתה למשק המזון,
אבל שכחה להתייחס לרכיב עיקרי אחד: איך עוצרים את בזבוז המזון בישראל?
ד״ר מיכל ביטרמן, מנכ״לית The Natural Step ישראל, בטור דיעה לגלובס, מפרטת את שמונת צעדי החקיקה.
(1.10.21) https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001385765&from=whatsapp
חדשות12, חלק שני: מוצרים פגי תוקף ותמחור דינמי
חדשות12, חלק ראשון: מוצרים פגי תוקף ותמחור דינמי



ידיעות אחרונות, יולי 2021


הפרויקט שיעזור לרשויות המקומיות להתמודד עם
משבר האקלים
כדי לחזק את יכולתן של רשויות יהודיות וערביות בפריפריה להיערך להתמודדות עם משבר האקלים, ארבעה ארגוני סביבה יפעילו את פרויקט "השפעה מקומית" כדי להעניק ידע, הכשרה וכלים מעשיים לעובדי הרשות במטרה לצמצם את
טביעת הרגל הסביבתית של העסקים המקומיים
יוני 2021

אחת הסיבות המרכזיות לבזבוז מזון בישראל היא השלכתו לפח בשל תאריכי התפוגה. קמפיין חדש מנסה למגר את התופעה באמצעות
תמחור דינמי
מאי 2021
2020

Eating Habits During Covid19
כתבת ה Jerusalem Post בודקת כיצד השתנו הרגלי האכילה שלנו בתקופת משבר הקורונה. מיכל ביטרמן, מנכ"לית הארגון אודות דפוסי בזבוז המזון
23.10.20

Food imports and exports - a thing of the past?
כתבת ה Jerusalem Post על מקום ייבוא וייצוא מוצרי מזון בעת משבר הקורונה - ובכלל. TNS ישראל משתתף בכתבה במסר של החשיבות לחוסן מקומי ולאומי
מאי 2020

אוגרים מזון לקורונה?
כמה נקודות למחשבה לפני שמרוקנים את הסופר בימי המשבר: מיכל ביטרמן עם יאיר בן דוד, דה מרקר 16.3.2020

צמבו"ז בחק-לייב
ליאת ארבל, מנהלת מחקר ופרויקטים של TNS ישראל, בראיון עם שי גולני ברדיו קול הגליל העליון לקראת יום המודעות הלאומי לצמבו"ז

לא מבזבזים מזון #2
מאיה מילרד גבעון, מנהלת מקצועית בTNS ישראל, עם מיקי מירו על בזבוז מזון בישראל- פרק שני
לכבוד יום המודעות הלאומי 12/3/2020

צמבו"ז אצל מרציאנו-סגל
מיכל ביטרמן מנכ"לית הארגון מתארחת בתוכנית האקטואליה של מרציאנו וסגל בגל"צ. 28/11/2019

16.10.2020 יום המזון העולמי
תוכנית המזון של האו"ם זוכה בפרס הנובל לשלום, הקורונה הגבירה את בזבוז המזון - ואת מעגל הרעבים.
ראיון של מיכל ביטרמן בחדשות רשת ב'

מה נעשה עם כל האוכל שאגרנו?
משבר הקורונה גרם לרבים מאיתנו לאגור מזון. איך נמנע ממנו להתבזבז? כתבת MAKO בהשתתפותנו.
מאי 2020

תפסיקו לקנות!
או לפחות תזרקו לפח הנכון
פודקאסט "כמה חם" של דה מרקר
עם איתן אבריאל, ערן בירן ומיכל ביטרמן

משבר האקלים מחייב ניהול חדש ומפוקח
על החברות, שוק ההון קרנות פילנטרופיות ואחרים, לנקוט בצעדים שיביאו אותם להכרת משבר האקלים והרלבנטיות שלו לעסקים ולהתמודד איתם מבעוד מועד. כלכליסט 16.2.2020

לא מבזבזים מזון #3
מאיה מילרד גבעון, מנהלת מקצועית בTNS ישראל, עם מיקי מירו על בזבוז מזון בישראל- פרק ראשון
לכבוד יום המודעות הלאומי 12/3/2020

food waste at the Jerusalem Post
Where is Israel's food industry heading?
Michal Bitterman on food waste and food security in face og COVID19

100 השפים הטובים בעולם
טקס הענקת אות "השפים הטובים בעולם" התקיים השנה און ליין, ועבורנו זו היתה הזדמנות להשתתף ולדבר אל השפים על המקום החשוב של לטבח מקומי, בריא ובר קיימא. ראו כתבת הארץ על הזוכים והתכנים, ספטמבר 2020

המדינה שהיא אלופת עולם בלגמור מהצלחת
כתבת סוכנות הידיעות זווית למדע ולסביבה שהתפרסמה בYNET , 12.3.2020

19.7 מליארד שקל לפח
כתבתה של נטע אחיטוב, דה מרקר, על בזבוז מזון ברשתות, בהשתתפות מיכל ביטרמן 11.3.20

לא מבזבזים מזון #1
מאיה מילרד גבעון, מנהלת מקצועית בTNS ישראל, עם מיקי מירו על בזבוז מזון בישראל- פרק ראשון
לכבוד יום המודעות הלאומי 12/3/2020

סביבנו: יום הצמבו"ז
תוכניתה של זוהר לידר ברדיו קול הגליל העליון המוקדשת ליום המודעות לצמבו"ז 2020. התארחו: ליאת ארבל מצוות TNS ישראל, זהר מרון שמואלי, מבעלי מסעדת "קלארו" וקייטרינג "מערבה"
2019
מראה שעל הקיר? מי העגבנייה הכי יפה בעיר?
על צרכנות בעידן האינסטגרם

על פירות וירקות מיוחדים ואיך הם עוזרים לנו לצמב"ז, מוסף קונספט, גלובס מרץ 2019
אכלו לאט, למדו מהר!
הדור הצעיר כבר בא אל הדור הנוכחי בטענות על השבר העמוק שיצר- דעה לקראת בחירות 2019
מיכל ביטרמן מנכ"לית הארגון מתארחת באולפן וואי נט על המחיר הכבד של תעשיית הטקסטיל. 28/11/2019
מיכל ביטרמן מסכמת את יום הצמבוז הראשון
חדשות ערוץ 20 על בזבוז מזון
ועל יום הצמבו"ז הראשון, 12.03.2019
מהדורה ראשונה של חדשות ערוץ 12
על יום צמצום המזון הראשון, 12.03.2019
"אל תקרא לי שארית" - יום הצמבו"ז הראשון
בוקר בריא, ערוץ 12, 12.03.2019
מיכל ביטרמן בתוכנית העולם הבוקר
על יום הצמבו"ז הראשון, 12.03.2019
לקראת יום צמצום בזבוז המזון שיצוין לראשונה
ב 12.03.2019, פרויקט 'אוכל למחשבה' של יניב משיח, מגזין לייף סטייל מבית ישראל היום, 06.03.2019
מיכל ביטרמן על הטמעת קיימות אסטרטגית לקראת יום צמצום בזבוז מזון
רדיו 102FM התוכנית הכלכלית עם רועי כ"ץ, 07.03.2019
מיכל ביטרמן בראיון על יום הצמבוז הראשון שיתקיים בישראל ב 12.03.2019 אקו 99FM, חדשות ירוקות, 11.03.2019

מיכל ביטרמן על הבזבוז השקוף ועל יום הצמבו"ז,
ירחון רשת ניצת הדובדבן, מרץ 2019
אסי זיגדון משוחח עם יעל ערמון ומאיה גבעון על קידום חברה בריאה והוגנת המשגשגת בתוך סביבתה הטבעית. רדיו מהות החיים, 06.03.2019
כתבה על החלטת משרד החקלאות לארוז פירות וירקות בפלסטיק.
מיכל ביטרמן, ערוץ 20, 28.2.19
מיכל ביטרמן באולפן Ynet על יום צמצום בזבוז המזון הראשון, 12.3.2019
למה פירות ארוזים צריכים להדליק נורה אדומה ולמה לא פותרים בעיה אחת ביצירת בעיה אחרת?
מיכל ביטרמן, מאקו, 27.02.2019

איריס ליפשיץ קליגר על יום צמצום בזבוז המזון.
14.01.2019, ממון
יאיר אנגל על החלטת משרד החקלאות לעודד אריזת ירקות ועל ההכרזה על יום צמצום בזבוז המזון בתוכנית שלושה שיודעים, רדיו כאן, 26.02.2019
5 דברים שחשוב לדעת על בזבוז מזון בארץ.
T-5 מבית מאקו, 26.02.2019
המזון מתייקר? תפסיקו לזרוק אותו.
רוב האנשים לא מודעים בכלל לכך שהם זורקים אוכל ואת זה יש לשנות.
2018
'הישראלים שהופכים מזון עודף לארוחות גורמה' כתבה על הארגונים הפועלים לצמצום בזבוז מזון בישראל
אל מוניטור - ישראל פלוס 27.4.2018
חיים חדשים למזון שנזרק ממדפי הסופרמרקט