אירועים והכשרות
איך לצמצם את בזבוז המזון בבית וליהנות מאוכל טוב?
סדנה חוויתית ומעשירה העוסקת ביופי של המזון שלנו, בחקלאות הישראלית, ובאפשרות שיש לכל אחד מאיתנו לצמצם בקלות את בזבוז האוכל בבית ולבשל יותר יעיל ומדויק.
סדנה פרקטית בהובלת The Natural Step ישראל, עם השף רועי דורי (לשעבר מסעדת רוז' במלון פרא שברמת הגולן) ועיתונאית האוכל מרב סריג (גלובס, לשעבר עורכת "השולחן"). יחד נלמד טריקים פשוטים ופרקטיקות יומיומיות לצמצום בזבוז מזון (צמבוז) וניצול שאריות מזון.
תכנית אקסלרטור שקמה למזון - קיימות ככלי לחוסן מערכת המזון
תוכנית שקמה אקסלרטור פותחה על-ידי The Natural Step ישראל (TNS ישראל) ומיועדת למעצבי דעה מכל המגזרים בחברה הישראלית המעוניינים להרחיב את טווח יכולות הניהול, הידע והפרספקטיבה שלהם בתחום הקיימות. התוכנית חושפת את המשתתפים לראשונה להיבטים מגוונים בעולם הקיימות, מקנה כלים ועקרונות רחבים לקבלת החלטות בקונטקסט משתנה, ומעצימה את המשתתפים להטמיע ולקדם קיימות אסטרטגית בתחומי פעילותם.
בונות מחר חדש - מפגשי קיימות לחברות דירקטוריונים
מפגשי תוכן להיכרות עם עולם הקיימות לדירקטוריות בחברות ציבוריות, ממשלתיות, פרטיות ועירוניות.
מטרת המפגשים היא שהמשתתפות יבינו את החשיבות, הרלוונטיות והדחיפות של שילוב קיימות בניהול הארגון בו הן מעורבות. שהן יבינו שקיימות הוא דיסיפלינה שלמה, שלא לומדים במפגש של שעתיים (או שלושה), ושזה קריטי להבין בזה יותר.
את החשיבות של הכנסת איש מקצוע להובלת קיימות באופן רוחבי בארגון / יפנו ללמידה רצינית של קיימות בעצמן / יתחילו תהליך של הפנמת קיימות בארגון.
StartUp Stream - מפגש קיימות לקהילת ההייטק
מפגשי תוכן להיכרות עם עולם הקיימות לקהילת ההייטק בישראל.
מטרת המפגשים היא להכיר לאנשים בעולם ההייטק את עולם הקיימות - כדי שיבינו שכל סטארט אפ דורש שילוב עקרונות קיימות (כמו כל עסק), כדי שיזהו קיימות לא כעול אלא ככלי חזק והזדמנות לעידוד חדשנות וחוסן, להבהיר שקיימות זו דיסיפלינה רחבה ומקצועית וכדי לעודד פיתוח פתרונות לבעיות קיימות.
האקטון מהפך לא לפח!
בין 22-23 במרץ 2017 התקיים האקתון ״מהפך לא לפח״, ההאקתון הראשון בישראל ששם לו למטרה להתמודד עם בעיית אבדן ובזבוז המזון בישראל באמצעות מציאת פתרונות יצירתיים. ההאקתון הוא פרי שיתוף פעולה של The Natural Step ישראל, משרד החקלאות ומרכז מן לביטחון מזון ביחד עם StarTAU - מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב. בהאקתון השתתפו למעלה מ 150 יזמים ומנטורים ממגוון תחומים במטרה להעלות פתרונות לאתגרים ב-2 מסלולים שונים: מסלול חקלאי ומסלול התנהגות צרכנית.
ההאקתון מהווה למעשה את אחד האמצעים המשתלבים בתהליך העבודה של המעבדה לחדשנות וקיימות לצמצום בזבוז מזון בישראל, כחלק משלב בדיקת פתרונות ותעדופם לקראת יישום. הרעיונות הנבחרים במסגרת ההאקתון יבחנו להמשך פיתוח ו/או לבחינה בפיילוטים בתהליך המעבדה.
כנס מהשדה לצלחת - והלאה 06.03.2022
חצי הצלחת הריקה - בזבוז מזון בעולם הקולינריה.
ד״ר מיכל ביטרמן, מנכ״לית ומייסדת The Natural Step ישראל
נקודת מבט של שף
שלום שמחה אלברט, שף מחקר ופיתוח של מסעדת OCD
בינה מלאכותית, קיימות וטרנדים של אוכל
אלון חן, מנכ״ל ומייסד TASTEWISE
פאנל מקצועי
יובל הלמן, ״עלה עלה״, יותם דוקטור, מסעדן, עדי גולדמן, מנכ״ל ומייסד BIOTIC, דן פילץ, מנכ״ל ובעלים של דיזנגוף סנטר בהנחיית אפרת אנזל