top of page
תמונה של מגפון בהפגנה

דורשות ודורשים
תמחור דינמי עכשיו!

נתונים שחשוב שנכיר:

 


# 35% מהיקף ייצור המזון המקומי בישראל מושלך לפח בכל שנה. תמחור דינמי והוזלה של מוצרים הקרבים 
לתאריך תפוגתם ברשתות השיווק, יציל מזון בשווי 3.5 מיליארד ₪ בשנה.

# משבר האקלים הוא כבר עובדה קיימת.
 

 

# לפי דוח האקלים של האו"ם שפורסם לאחרונה, אזור המזרח התיכון הוא אחד האזורים שמושפעים בצורה משמעותית מההתחממות הגלובלית.
 

# בזבוז מזון אחראי לכעשירית מכלל פליטות גזי החממה שמחוללים את משבר האקלים.
 

 

# 80% מכלל האשפה שלנו מופנה להטמנה, ובכל שנה יש צורך בכ־300 דונם של אדמה יקרה לטובת ההטמנה הזו.
 

תמונה של ירקות ופירות יוצאים מתוך שקיות בד רב צעמיות

איך תמחור דינמי יכול לעזור?

אחד הפתרונות האפשריים הוא תמחור דינמי למוצרי מזון שתאריך התפוגה שלהם קרב.

תמחור דינמי אינו חדש. באירופה רשתות שיווק וסופֶּרמרקטים כבר משתמשים בשיטה זו, לפיה מוצרים המתקרבים לתאריך התפוגה נמכרים במחירים המוזלים עד 50% כדי למכור מהם כמה שיותר, למנוע את השלכתם לפח ובכך לצמצם את בזבוז המזון.

רשתות השיווק והסופרים ירוויחו רכישות נוספות, אנחנו נהנה ממחירים מוזלים וישראל תיהנה מסביבה נקייה יותר.
 

קחו שתי דקות להקשיב לד"ר מיכל ביטרמן 

מהו תמחור דינמי וכמה חשוב לקדם אותו ברשתות השיווק.

 

זה חשוב לתושבי ישראל, זה חשוב לסביבה וזה חשוב לעתיד שלנו
 

תחקיר חדשות 12 חלק ראשון

תחקיר חדשות 12 חלק ראשון

bottom of page