top of page

ממרח משאריות קישואים


רוקנתם קישואים לממולאים? במקום לזרוק את השאריות, הכינו מהן ממרח טבעוני ממכר.



מתכון מאת מתן שופן, עיתונאי אוכל ובעל הבלוג טוניס שולחן



מצרכים (לצנצנת של 250 מ"ל):

  • כף שמן לטיגון (קנולה או שמן זית)

  • בצל לבן פרוס לטבעות

  • פחת של 7 קישואים קטנים, או פשוט 2 קישואים רגילים חתוכים לטבעות

  • 6-5 ענפים של כוסברה

  • 6-5 ענפים של פטרוזיליה

  • שן שום

  • חופן אגוזי קשיו

  • כפית וחצי של תבלין טיקה (תבלין הודי)

  • כף שמן זית

  • מלח ופלפל שחור גרוס




אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת ומעבירים פנימה את הבצל. מאדים ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים אליו הקישואים, וממשיכים לטגן. בזמן הטיגון של הבצל והקישואים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וטיקה. מדי פעם מערבבים והופכים כדי שהירקות לא יישרפו.

כאשר הקישואים התרככו, השחימו וסיימו להגיר את נוזליהם, מכבים את האש. מעבירים את הירקות המטוגנים למעבד מזון ביחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה, הקשיו והשום. טוחנים היטב עד שמתקבל ממרח אחיד. טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך. מעבירים את הממרח לצנצנת, מוסיפים שכבה של שמן זית וסוגרים. זהו, מוכן.

הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#


bottom of page