top of page
עובדות ונתונים על צריכת ובזבוז מזון בישראל ובעולם
בזבוז מזון בישראל
ישראל מייצרת מדי שנה כ־2.4 מיליון טונות פסולת מזון - כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראויים למאכל אדם ומגיעים לאשפה עקב דפוסי התנהגות שגויים, חוסר מודעות, הרגלי הקנייה שלנו וכדומה.
37%
מהיקף הייצור המקומי נזרקים לאשפה
21.3 מיליארד ש"ח
ערכו הממוצע של המזון האבוד
6,900
ש"ח בשנה, לכל משק בית בישראל, זהו חלקו של אובדן המזון ביוקר המחיה
1,152 ק"ג
מזון אבוד בממוצע בשנה למשפחה בת 4 נפשות
1.89 מיליון ש"ח
העלות הסביבתית מאובדן מזון במשקי בית
6%
מפליטות גזי החממה בישראל מקורם באובדן מזון
2.5 מיליון טונות
משקל אובדן המזון בישראל בשנת 2021
8.8 מיליארד ש"ח
היקף אובדן המזון בצריכה הביתית לשנת 2021
1/3
מהפסולת הביתית בישראל מורכב ממזון אבוד
בשנים האחרונות מסתמנת תופעת בזבוז המזון כבעיה עולמית המובילה לאובדן עצום של משאבי סביבה, חברה וכלכלה. עבור משק בית ממוצע, מדובר על אובדן של אלפי שקלים וזאת בזמן ש־500,000 משפחות בישראל סובלות מאי־ביטחון תזונתי. החדשות הטובות הן שעם קצת מודעות ונכונות נוכל לצמצם את בזבוז המזון בישראל.
סקרנים? הינה מספר טיפים לצִימְבּוּז >>
לפניות בנוגע לשבוע הצמבו"ז כיתבו לנו: fwd@thenaturalstep.co.il
bottom of page